Když přijde čas sklizně, tak se kuchyně proměňují v hotové alchymistické dílny. Zavařuje se, krájí, suší, vaří, peče a vytváří se různé dobroty. Hlavně, aby bylo co na zimní období. Co ovšem se doma nikdy nemůže vytvořit je lyofilizované ovoce. Co to vlastně je za tak krkolomný název. V podstatě se jedná o to, že se vybrané druhy ovoce suší hluboký mrazem a za nízkého tlaku. Vzhledem k tomu, že teplota mrazu dosahuje skutečně vysokých hodnot, na které naše mrazáky nedosáhnou, tak tuto dobrůtku si budeme muset jedině zakoupit, abychom ji ochutnali. Nicméně pozor, je to velmi chutné a nakažlivé, tudíž zřejmě u jednoho ovoce nikdo nezůstane.
Mrazí se, ale studit nebude
Ačkoliv se při tomto procesu ovoce zmrazuje, tak výsledkem nebude zmražené ovoce a studené ovoce. To pouze způsobí, že se voda změní v páru, která nezmrzne. Sušení mrazem tak eliminuje většinu mikrobiálních nečistot, což ale zase způsobí, že to zajistí trvanlivost a to klidně na dva roky bez problémů a zachová to všechny zdraví dostupné látky, jako bychom jedli čerstvé ovoce. Zachovány jsou tak skutečně všechny vitamíny, minerální látky a prvky, které jsou obsažené v jednotlivých druzích. Zakoupit si tak sušené ovoce mrazem Naklíčeno je naprosto ideální i v zimním období kdy zrovna moc těchto zdraví prospěšných látek dostupných není. Tím jedině prospějeme svému tělu. Produkty jsou 100 % přírodní a navíc bez přidaného cukru.
Jak takové ovoce konzumovat?
V podstatě je mnoho různých způsobů, jak si pochutnat na tomto produktu. Je příjemně křupavé, což může být ideální svačinka. Jen pozor, díky technologii zpracování, tak zhruba 100 g sušeného ovoce mrazem bude odpovídat tak 1 kg čerstvého produktu. Dále není problém ho před použitím namočit do vody, rumu, griotky atd., stačí málo, chvíli a hned se dá použít i na ozdobení dezertů nebo přidat do pečení. Také můžeme rozemlít na prášek a použít prakticky kamkoliv do koktejlů, smoothie, dále jako posyp, zkrátka kamkoliv nás napadne. Záleží i na naší fantazii, jak můžeme využít tento skvělý zdroj zdravých surovin.